Піт Байєр, директор KTM Motorsport:

Для нас це ще дуже особливий момент в нашій спортивній історії. Наш шосейно-кільцевий мотогоночний проект послідовно розвивається з 2012 року. Ми пройшли через вражаючий шлях, щоб прийти до того, де Ми зараз. Ми почали з кубка для новачків і пройшли через всі категорії, щоб стати частиною MotoGP.

У прем'єр-класі двох мотоциклів недостатньо, щоб розвинути технології до вищого рівня. Поява другої команди в пелотоні дає Нам приголомшливе відчуття того, що Наша система зростає і розвивається.

Мік Лайтнер, менеджер Red Bull KTM Team:

2019 - Наш третій сезон в MotoGP. Ми знаходимося на дуже важливому етапі розвитку проекту завдяки появі Tech3 в нашому проекті і нового гонщика в заводській команді. Буде важко, але Ми постараємося продовжити наближення до підкорення вершини.

На нашому шляху напевно зустрінуться кілька проблем, але Ми багато працювали взимку і розраховуємо на позитивні результати в майбутньому сезоні. Я сподіваюся, що співпраця з Tech3 дасть Нам цінну інформацію для розвитку нашого мотоцикла MotoGP і в цілому пакета KTM.


KTM провів велику презентацію в своїй штаб-квартирі в австрійському містечку Маттігхофене. Але головна мета заходу - не презентація нової лівреї, а демонстрація сили і серйозних намірів KTM в MotoGP. Свій шлях у серії Гран-Прі австрійський виробник почав з Red Bull Rookie Cup, потім він захопив Moto3, ефектно увійшов в Moto2 і, нарешті, в MotoGP.

У перший сезон в прем'єр-класі пілоти KTM 6 раз змогли пробитися в топ-10, що є непоганим результатом, враховуючи рівень конкуренції. У 2018 році австрійський виробник завдяки стараннями Пола Еспаргаро домігся нового досягнення - перший подіум! Пол був відважний і нестримний на Гран-Прі Валенсії. RC16 вперше перетнув фінішну лінію третім.

Проте, другий сезон пройшов важко. Виною тому швидше за все невезіння: гонщики KTM постійно травмувалися. У 2019 австрійський виробник помітно посилив проект MotoGP:

  • Жоанн Зарко замінить Бредлі Сміта;
  • Створив сателітну команду, "забравши" колектив Tech3 у Yamaha;
  • Поповнив тест-команду досвідченим Дані Педроса.

Приєднуйтесь до Нас: